The European Union–2010/2011

EU GDP 2011, první odhady, bez Africká Unie
Základem EU jsou Právní dohody 27 národních států (úmluva mezi občany-evropany) i s připravovanou možností vyžadovat jejich dodržování i pod finančními sankcemi, když slova nepomáhají.
Tvorba GDP občany těchto 27 států-evropany je již několik roků nejvyšší na světě a proto bylo vydáno Euro, je to hlavně reakce na výši tvorby GDP, díky pracování občanů EU. Nicméně GDP za Africkou Unii není zveřejňováno (ale mají asi již 10 roků roční růst mezi 5-7%, je jich 1 miliarda obyvatel a EU jim je stále vzorem v řízení 54 afrických států).
Euro je druhou mezinárodní rezervní měnou, petroEurem (OPEC i Rusko vyměňuje ropu a plyn za měnu Euro, nejen za USD). Euro se stalo hodnotným zbožím a marže je ziskem pro EU. Za Euro si mohou jeho držitelé v Eurozoně pořídit téměř cokoliv a za téměř stejnou hodnotu v průběhu času. USA s USD tak má silnou konkurenci, a o marži z prodeje rezervní měny se musí dělit s EU, což se finančním magnátům v USA vůbec nelíbí, takže berme jejich hodnocení Eurozony i EU s velkou rezervou.
Rozpočet EU tvoří největší položka – kohezní fondy na pomoc zaostalejším státům EU, na řízení chodu EU vnitřních i mezinárodních vztahů je vyčleněno 6%.

eco-eu-2011-gdp-sml-budget

~ od petrfiala2 on 2012/01/12.