Forbes-2

The Profit of Oil and Banking on The World

Sto ekonomik s globálním významem a jejich porovnání v období po ukončení Studené války. Jde o časové období r.2000-2010. Lze vidět, že Oil a Banking má největší zisky = “živí” jej koncoví zákazníci díky “neodmítnutelným cenám” zboží. Neexistuje v podstatě globální konkurence, je zřejmá globální dohoda hlavních hráčů. Průmysl a zemědělství má zisky minimální. Nabízí se otázka: Je to spravedlivé vůči lidem pracujících v průmyslu, zemědělství, službách, kde je teprve KAPITÁL v Oil a Money přeměňován v pravé nadhodnoty? Zdá se, že ani státní či unijní zásahy (parlamentní demokracie na bázi politických stran) nejsou schopny tuto globální situaci na trhu s Oil a Banking regulovat.
Ze skladby Industry se mi jeví, že pouze USA, Germany a Japan pochopili pravý význam pojmu KAPITÁL. Ekonomiky ostatních států (jejich lídři v Banking) se mi jeví jako spekulanti s Money.
Hierarchie informací na obrázku: Country-Industry-Company-Profits (reprezentován velikostí obdélníků, a barvou sytější = zisk větší).
TreeMap, Copyright © 2005-2011 Macrofocus GmbH.

~ od petrfiala2 on 2012/01/11.